× Καλώς ήρθατε στο dOs Φόρουμ!

Πείτε σε μας και τα μέλη μας ποιοι είστε, τι σας αρέσει και γιατί γίνατε μέλος αυτού του Ιστότοπου.
Καλωσορίζουμε όλα τα νέα μέλη και ελπίζουμε να σας βλέπουμε συχνά!

Λίγα λόγια για την ιστορία του ραδιοφώνου

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2 από lyk
Το 1895, ο Ιταλός εφευρέτης Μαρκόνι (Guglielmo Marconi) κατόρθωσε να μεταδώσει ηχητικά σήματα Μορς μέσω ερτζιανών κυμάτων.

Οι επιτυχίες του Μαρκόνι και άλλων ερευνητών, όπως του Reginald Fessenden και του Lee de Forest, καθόρισαν την έναρξη εξάπλωσης του ραδιοφώνου, ενός από τα πιο ισχυρά ως σήμερα Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ).

Τεχνολογικά, η ραδιοφωνία αποτελεί πρακτική εφαρμογή της εφεύρεσης των ηλεκτρονικών λυχνιών. Συνίσταται στη μετάδοση μουσικής και λόγου σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς τη μεσολάβηση αγωγών, αλλά με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, και στη λήψη τους από ειδικούς δέκτες.

Τα Χριστούγεννα του 1906, ο Fessenden μετέδωσε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ φωνή και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων. Ο de Forest ήταν αυτός που εφηύρε την ηλεκτρονική λυχνία, η οποία ήταν η μόνη μορφή ραδιοφώνου για τα επόμενα 50-60 χρόνια. Μέχρι τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το ραδιόφωνο παρέμενε ένα ερασιτεχνικό μέσο και σίγουρα όχι ένα διαδεδομένο ευρέως ΜΜΕ. Το 1920 λειτούργησε ο πρώτος εμπορικός ραδιοφωνικός σταθμός, ο K.D.K.A. (1020 kHz), ιδιοκτησίας της εταιρείας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Το 1926 κυκλοφόρησε στην αγορά ραδιοφωνικός δέκτης αρκετά εύχρηστος και ποιοτικός, οπότε άρχισε να κατακτά ευρείες μάζες κοινού, ενώ σύντομα δημιουργείται σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την οργάνωση των ραδιοφωνικών σταθμών και των συχνοτήτων εκπομπής. Μετά το 1930, εδραιώνεται το ραδιόφωνο ως ΜΜΕ, μέσω ενός οργανωμένου δικτύου κρατικών και ιδιωτικών σταθμών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Το ραδιόφωνο ως μέσο θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ενημερωτικό ρόλο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα το ραδιόφωνο παραμένει ένα από τα ισχυρότερα μέσα επικοινωνίας, ως προς την επιρροή στο κοινό, παράλληλα με την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Είναι φθηνό, πολύτιμο, προσβάσιμο παντού. Η επονομαζόμενη «κουλτούρα του ραδιοφώνου», σε ειδησεογραφικό/ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό επίπεδο, έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο, είτε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε σε ειρήνη είτε σε εμπόλεμες περιοχές.

(δρος Αικατερίνης Λάμπρου)

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: dos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9 από leveltgp
Απαντήθηκε από leveltgp στο θέμα Λίγα λόγια για την ιστορία του ραδιοφώνου
Συμφωνώ απόλυτα...
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες ←