× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

UltraVNC - Πως να πετάξετε teamviewer logmein ...και όλα τα συναφή!

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 4 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #72 από lyk
Ο απομακρυσμένος έλεγχος, καθώς και η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας είναι μία πάρα πολύ χρήσιμη δυνατότητα, η οποία μας επιτρέπει να συνδεόμαστε εξ' αποστάσεως σε κάποιον απομακρυσμένο -συνήθως υπολογιστή, προκειμένου να παράσχουμε βοήθεια σε κάποιον χρήστη που έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του. Είτε να ελέγχουμε αποµακρυσµένα έναν server απ' οπουδήποτε ώστε να πραγματοποιούμε διάφορες διεργασίες σε γραφικό περιβάλλον, είτε απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δυνατότητα αυτή για αποµακρυσµένες desktop-παρουσιάσεις (π.χ. χειρισμός ενός προγράμματος / απομακρυσμένη εκπαίδευση κλπ).

Η δυνατότητα αυτή δεν είναι κάτι νέο ούτε κάτι σπουδαίο -και υπάρχει από πολύ παλιά. Προσφέρεται από το 2002 μέσω των προγραμμάτων απομακρυσμένης πρóσβασης κοινής χρήσης επιφάνειας εργασίας, τύπου vnc και μάλιστα εντελώς δωρεάν (open source) !

Ο λόγος που κατά καιρούς ξεφυτρώνουν στην αγορά διάφορα (και καλά) "δωρεάν" προγράμματα απομακρυσμένης διασύνδεσης του στυλ teamviewer (που μόνο δωρεάν δεν είναι), αλλά και λογισμικά που στην ουσία δεν κάνουν και τίποτε τρομερότερο από το να αντιγράφουν στην πραγµατικότητα τη φιλοσοφία, για να μην πω και τα πρωτόκολλα ακόμη που χρησιμοποιούνται στο vnc, είναι ότι στα προγράμματα τύπου vnc απαιτείται μια ειδική ρύθμιση από πλευράς χρήστη απομακρυσμένου υπολογιστή (δηλαδή αυτού που σκοπεύουμε να παράσχουμε βοήθεια), η οποία δυστυχώς συνιστά κάποιες επιπλέον γνώσεις οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί η απομακρυσμένη διασύνδεση και επίσης μπορεί μπορεί αυτή η ρύθμιση να μην είναι πάντοτε εφικτή λόγω περιορισμένης πρόσβασης στο router του απομακρυσμένου υπολογιστή, ακόμη και όταν υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις.

Η προαναφερθείσα ρύθμιση αφορά το port forwarding, ή πιο απλά στα ελληνικά το χειροκίνητο άνοιγμα μιας συγκεκριμένης θύρας στο ρούτερ που βρίσκεται ο απομακρυσμένος υπολογιστής, η οποία θα επιτρέψει βασικά στον vnc server του απομακρυσμένου υπολογιστή να είναι προσιτός προς το ευρύτερο Internet και κατ' επέκταση σε εμάς που θέλουμε να παράσχουμε την βοήθεια.

Όμως όλο αυτό το vnc-πράγμα σε επίπεδο home χρήσης αναπάντεχα καταλήγει κουραστικό - επαναλαμβανόμενο - εκνευριστικό και τελικά δυσπρόσιτο, καθότι ο απομακρυσμένος χρήστης που χρειάζεται την βοήθειά μας, σπανίως θα: (α) έχει τις κατάλληλες γνώσεις, (β) θυμάται τους κωδικούς του router του, (γ) έχει την ίδια ιντερνετική ip την άλλη μέρα, (δ) έχει διατηρήσει την ίδια εσωτερική ip του, ώστε να δουλεύει και το port forwarding του...

Σε αυτό το σημείο έρχεται το UltraVNC το οποίο μας λύνει ουσιαστικά όλα τα παραπάνω προβλήματα, είναι αξιόπιστο, γρήγορο & ασφαλές και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γνωστά εμπορικά προγράμματα. Είναι εντελώς δωρεάν, υπό την GPLv2 άδεια και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απεριόριστα. Παρακάτω θα δούμε το πώς με απλά βήματα & ορισμένα παραδείγματα.


Παράδειγμα 1 - Έκτακτη τεχνική υποστήριξη σε χρήστη Η/Υ, μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας⬎

Βήµα 1 · Εγκατάσταση του ultravnc:

Αρχικά κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας την εφαρμογή, το ίδιο επίσης κάνει και ο αποµακρυσµένος χρήστης στον δικό του υπολογιστή, προκειμένου να γίνει εγκατάστασή της, και στα δύο pc. Μπορούμε να κατεβάσουμε την 64μπιτι εκδοσή από εδώ (ή την 32μπιτι εκδοσή από εδώ αν πρόκειται να εγκατασταθεί σε παλαιότερο 32μπιτο σύστημα), είτε από το official site uvnc.com

Κάνουμε λήψη & εκτελούμε την εγκατάσταση με τα επιλεγμένα δύο components (δεν χρειάζονται περισσότερα γι' αυτό το παράδειγμα)...



Αν εμφανιστεί το παράθυρο προειδοποίησης από το τείχος προστασίας των windows, τικάρουμε ιδιωτικά & δημόσια δίκτυα (αν δεν είναι τικαρισμένα) και επιλέγουμε με click «Να επιτρέπεται η πρόσβαση».

Βήµα 2 · Ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν στον απομακρυσμένο Η/Υ του χρήστη που σκοπεύουμε να παρέχουμε τεχνική υποστήριξη:

Μετά την εγκατάσταση τρέχουμε το πρόγραμμα «UltraVNC Server Settings», προκειμένου να πραγματοποιήσουμε/ελέγξουμε τις αρχικές ρυθμίσεις που απαιτούνται την πρώτη φορά (με τα επιλεγμένα κάτω). Στο πεδίο «VNC Password» ορίζουμε έναν επιθυμητό κωδικό πρόσβασης με τον οποίο θα μπορεί να συνδεθεί ο απομακρυσμένος τεχνικός, με πλήρη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας. Ενώ στο πεδίο «View-Only Password» ορίζουμε έναν επιθυμητό κωδικό πρόσβασης για την περίπτωση που θέλουμε μόνο να βλέπει ότι συμβαίνει στην οθόνη, αλλά χωρίς απομακρυσμένο χειρισμό.

Tip: Η επιλογή View-Only είναι πολύ χρήσιµη & σηµαντική στην περίπτωση που θέλουμε να αξιοποιήσουμε την δυνατότητα μιας desktop-παρουσίασης (π.χ. χειρισμός ενός προγράμματος / απομακρυσμένη εκπαίδευση κλπ), απλώς μοιράζοντας τον συγκεκριμένο κωδικό (View-Only Password) στους ανθρώπους που θέλουμε να το παρακολουθήσουν. Δηλαδή, στους viewer μας..!


Βήµα 3 · Σύνδεση από τον υπολογιστή μας στην επιφάνεια εργασίας του απομακρυσμένου υπολογιστή:

Στο τελευταίο & καλύτερο βήμα αυτού του παραδείγματος θα δούμε πώς μπορούμε να συνδεθούμε πανεύκολα στον απομακρυσμένο υπολογιστή του χρήστη, φίλου ή/και πελάτη που χρειάζεται την βοήθειά μας. Για να επιτευχθεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο απομακρυσμένος χρήστης που χρειάζεται βοήθεια, είναι να ορίσει ένα προσωρινό αριθμητικό ID της αρεσκείας του (έως και οκταψήφιο), το οποίο ID απλά ο χρήστης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στον απομακρυσμένο τεχνικό που σκοπεύει να συνδεθεί. Εκτός από το ID, θα πρέπει επίσης να πει στον τεχνικό και τον κωδικό πρόσβασης που έχει ορίσει στο πεδίο «VNC Password» (βλ. εικόνα πάνω).

Ωραία... Και πώς γίνεται αυτό; Απλό! - Παρακάτω ακολουθεί η διαδικασία που θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει ο απομακρυσμένος χρήστης που χρειάζεται βοήθεια⬎


Με απλά λόγια: Εγκαθιστά ο χρήστης που χρειάζεται απομακρυσμένη βοήθεια, στον υπολογιστή του τον UltraVNC Server και κάνει τις αρχικές ρυθμίσεις (UltraVNC Server Settings) που απαιτούνται την πρώτη φορά. Αφού τελειώσει με τις ρυθμίσεις: (1) τρέχει τον server, (2) πατάει δεξί κλικ δίπλα από το ρολόι συστήματος, πάνω στο εικονίδιο του server, (3) εμφανίζεται το μικρό παραθυράκι, στο οποίο με αριστερό click θα πατήσει στο «Add New Client», (4) εμφανίζεται το κουτάκι με τα δύο πεδία, στα οποία θα πρέπει να πληκτρολογήσει τα ακόλουθα:
Στο πεδίο Host Name, πληκτρολογεί το όνομα και την πόρτα του αναμεταδότη (που παρέχουμε εντελώς δωρεάν στο dos) ath.pp.ua:44444
Στο πεδίο Connection #, πληκτρολογεί ένα προσωρινό οκταψήφιο ID της αρεσκείας του, το οποίο μετέπειτα θα δώσει στον τεχνικό του (ή φίλο του, κλπ.) ID:12345678 ,πατάει στο 'OK' και είναι πλέον προσβάσιμος από τον απομακρυσμένο τεχνικό.

Tip: Μπορούμε να σκεφτούμε, να δημιουργήσουμε και να βάλουμε οτιδήποτε ID μας αρέσει έως και οκτώ ψηφία, με την διαφορά όμως του ότι, αν ένας άλλος χρήστης είναι ήδη συνδεδεμένος τυχαία με το ίδιο ID στον αναμεταδότη, τότε ο αναμεταδότης δεν θα επιτρέψει την σύνδεση. Αρα, καλό είναι να μην δημιουργούμε πανευκολάκια ID...

Τέλεια... Συνδέθηκα στον αναμεταδότη και έχω πει στον κουμπάρο μου να μου φτιάξει το pc, έεε..! πως γίνεται να συνδεθεί; - Πανευκολάκι⬎


Όπως παρατηρούμε και στην παραπάνω εικόνα, για να μπορέσει ο τεχνικός να συνδεθεί (με το UltraVNC Viewer του) στον απομακρυσμένο Η/Υ του χρήστη που χρειάζεται βοήθεια, θα πρέπει αρχικά ο απομακρυσμένος χρήστης να του έχει γνωστοποιήσει το «VNC Password», το προσωρινό αριθμητικό ID του, καθώς επίσης και τον αναμεταδότη που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ath.pp.ua αλλά σε διαφορετική πόρτα σύνδεσης. Με απλά λόγια, ο χρήστης που χρειάζεται βοήθεια συνδέεται στο ath.pp.ua:44444 , ενώ ο τεχνικός συνδέεται στο ath.pp.ua:22222

Επιπλέον, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και τον δεύτερο dos αναμεταδότη 2.ath.pp.ua ο οποίος τρέχει σε διαφορετικό dedicated server με τα ίδια ακριβώς δεδομένα.

Οι δύο dos αναμεταδότες προσφέρονται εντελώς δωρεάν για χρήση σε οποιονδήποτε άνθρωπο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει δημιουργικά τις δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης, απομακρυσμένης υποστήριξης, απομακρυσμένης εκπαίδευσης καθώς και τηλεργασίας. Χωρίς μάλιστα να χρειάζεται κάποιου είδους εγγραφή...

#μένουμεσπίτι και δουλεύουμε όμορφα (και με κέφι) απομακρυσμένα ...με Covid ή χωρίς!

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Ημέρες πριν - 4 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #73 από amd
Πολύ καλό το συγκεκριμένο post! Το δοκίμασα ήδη και δουλεύει τέλεια! Συνδέθηκα από ένα pc το οποίο είχε εγκατεστημένα windows10 σε ένα άλλο pc που είχε windows7. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι σε κάποιες διαδικασίες και κουμπάκια ορισμένων παραθύρων (στο απομακρυσμένο pc) δεν με άφηνε να πατήσω αριστερό click, αλλά διάβασα κάπου πως αν τρέχει ο server με δικαιώματα admin επιλύεται αυτό το πρόβλημα. Πράγματι μετά ξαναέτρεξα τον server με δικαιώματα admin στο απομακρυσμένο pc και το πρόβλημα επιλύθηκε αμέσως. :woohoo:



Επίσης, όταν συνδέθηκα άλλαξα τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις εμφάνισης όπως βλέπεις και στην παρακάτω εικόνα και πλέον πάει σφαίρα!!!

Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Ώρες πριν - 4 Χρόνια 3 Ώρες πριν #74 από amd
Υπάρχει κάτι το οποίο να είναι συμβατό και με Linux λειτουργικό, ή θα πρέπει να τρέξω τον wine :unsure: ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Ώρες πριν - 4 Χρόνια 1 Ώρα πριν #75 από lyk
Δεν υπάρχει λόγος να τρέξεις τον wine, καθότι οι δύο υπάρχοντες repeaters (αναμεταδότες) υποστηρίζονται από διάφορες άλλες εφαρμογές τύπου vnc που ήδη τρέχουν στο linux, όπως για παράδειγμα: TurboVNC , Apache Guacamole , ssvncviewer (& άλλα συναφή). Άρα μπορείς κατά συνέπεια να τρέξεις στο linux, πχ το turbovnc και να χρησιμοποιήσεις κανονικά τους dos repeaters.

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 47 επισκέπτες ←